Utställning på Etnografiska museet i Stockholm

November 2014 – januari 2015 deltog jag i en utställning på Etnografiska museet i Stockholm.  Föreningen ” Skapande Broderi”  inbjöds att brodera med inspiration av något föremål i den stora permanenta utställningen av föremål från hela världen som finns på museet. Så här beskrev jag mitt bidrag:

Tre broderade andehus

Dessa tre små broderade hus är fria associationer inspirerade av de tre små modellhusen i monter

F 07.

Jag tänker att de är små andehus där människors tankar och känslor, eller andar har sin boning.

För mig är de broderade husen gestaltningar av vår ständigt pågående andliga utveckling. Ett högt hus med öppning mot himlen där klara livsbejakande tankar och känslor har sin boning.

Ett stukat hus där tvivel och grubblerier bor och ett hus för det tankar och känslor som behöver dö och uppstå i något nytt. Detta hus har liksom sin förebild i monter F 07 ett utrymme överst för det som dött och som jag ser det, vilar där och uppstår i något nytt.

Eva Douhan Lundkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *