Om mig

evaportratt

Jag är född 1956 och bor i Örbyhus, Norduppland.

Vägen till min konstnärliga verksamhet har gått via mitt stora intresse för kultur och skapande samt studier i konstvetenskap, högskole-utbildning till arbetsterapeut vid KI Stockholm och Specialistutbildning i bildterapi vid Umeå universitet. Jag har även gått en 5-poängskurs vid SMI ¨estetiska läroprocesser.

På senare år har mitt intresse för skivande gjorts sig påmint och jag gick  2015 en skrivarkurs på Biskops Arnö ” att skriva skönhet”. År 2017 deltog jag som adept i Region Uppsalas mentorsutbildning i författarskap.

I min utbildning till arbetsterapeut lärde jag mig förutom rehabiliterande behandling många olika hantverk och tekniker. Lusten att arbeta med mina händer och att dela skapandets glädje med andra har vuxit sig allt starkare genom åren.

De senaste åren har jag i huvudsak drivit mitt eget företag ” Rödhaken, konst och kreativa kurser”.

Jag har dessa år anordnat och lett kurser både i egen regi och i samarbete med olika studieförbund, har haft uppdrag av kommunens kulturverksamhet, skapande skola och kultur i vården. I samarbete med kyrkan har jag regelbundet bildverksamhet i retreat- och meditationssammanhang.

Hos mig finns ett brinnande intresse för konstens helande förmåga. Min ambition är att dela med mig av min kunskap och erfarenhet av skapandets betydelse för välbefinnande och livsglädje.

Som konstnär är jag autodidakt. För närvarande arbetar jag mest i textil; tovning och broderi bland annat. Spännande är det också att arbeta med form och jag försöker utveckla egna sätt att göra textil skulptur.

Under de senaste tjugo åren har jag årligen deltagit i flera utställningar. Från och med 2005 varje år i Tierps kommuns ” Konst-på-väg”, en utställning som går av stapeln varje påsk och där deltagarna är konstnärer som bejakats av en jury.

År 2019 sökte jag medlemskap i Uppsala konstnärsklubb, något jag velat göra i många år men inte riktigt haft mod till. Jag blev välkomnad dit och det känns utmanande och roligt förstås. 

Här är mitt CV.

Läs gärna mer om mitt konstnärskap och mitt liv i boken ” om konsten och livet” porträtt av 23 konstnärer i Uppland av författaren Annika Berg-Frykholm.