Tovning av ull.

Tovning

Tovning är ett urgammalt hantverk där man förvandlar kardad ull till ett stycke ulltyg eller till en fast form av något annat slag, t ex en hatt eller sockor. Det är enkelt och går snabbt att lära sig och ger snabbt resultat i form av egen komposition. Jag använder endast tvättad ull från karderier som garanterar god kvalité.

Kurser tovning

Kurser och workshops i tovning. Välkommen som nybörjare och som fortsättare. Har du inte tovat tidigare lär du dig grunderna och annars finns många sätt att utveckla det tovande du redan kan. Vill du använda dina kunskaper till att inspirera andra, tex i barngrupper så får du med dig egen erfarenhet, tips och idéer. I kursen ingår grundläggande materiallära, lite historik och förslag på utrustning och inköpsställen. På kursen lär du dig grunderna i tovning och vi hinner tova färdiga produkter att ta med hem. Som fortsättare kan du gärna komma med egna önskemål om metod och produkt. 

För tillfället anordnar jag kurser på förfrågan. Är ni en grupp som vill lära er tova så kontakta mig gärna så kan vi komma överens om tid och plats och kostnad.