Tovning av ull.

Kurser

Jag har under tio års tid erbjudit kurser och workshops i tovning, fantasi broderi, och bildarbete med självreflektion. I ateljén finns utrymme för grupper att skapa och det blir alltid trevlig sammankomster med viktiga samtal vid fikat.

Tillsammans med Svenska kyrkan haft skapardagar med måleri och med tema självreflektion.

Tierps kommun har anlitat mig genom åren för kurser och kreativa projekt i tovning och övrigt fritt skapande på daglig verksamhet, skola och äldreomsorg. Senast nu hösten 2022 då vi tovat på skapar-café i bibliotekets foajé.

Mellan 2010 och 2022 har jag varje år arrangerat minst en meditationsretreat tillsammans med Vattholma pastorat där jag erbjudit en öppen studio med meditativt måleri.

Efter pandemin annonserar jag inte längre kurser eller workshops men anordnar gärna vid förfrågan.

Hösten 2022 är jag cirkelledare i fritt broderi i samarbete med NBV Uppsala.

Kurser tovning

Kurser och workshops i tovning. Välkommen som nybörjare och som fortsättare. Har du inte tovat tidigare lär du dig grunderna och annars finns många sätt att utveckla det tovande du redan kan. Vill du använda dina kunskaper till att inspirera andra, tex i barngrupper så får du med dig egen erfarenhet, tips och idéer. I kursen ingår grundläggande kunskap om ull, lite historik och förslag på utrustning och inköpsställen. På kursen lär du dig grunderna i tovning och vi hinner tova färdiga produkter att ta med hem. Som fortsättare kan du gärna komma med egna önskemål om metod och produkt.  Material och utrustning finns på plats.

Kurs i Fantasibroderi

Att brodera fritt utan krav på fina stygn eller vackert resultat är befriande. Ofta ger det en meditativ stämning att brodera fritt efter egen fantasi.  Jag visar metoder som underlättar att ” komma loss” och material finns på plats.

Välkommen med förslag på den kurs du/ni önskar. Kontakta mig via mejl eller telefon för vidare information om tid och plats, pris etc.