blogg

20190116

I helgen har jag bekantat mig med en form av torrnålsgrafik. Vi träffades i  Eva Jonassons fina ateljé i Tobo. Eva, Ingrid Orlowski och Ann-Britt Stigsdotter alla konstnärer och medlemmar i Östhammars Konstnärsförening. Jag var den enda nybörjaren, lärde mig en hel del under två dagar.

Resultaten blev inte så lyckade kanske men jag får väl vara nöjd med detta första försök. Glad blev jag över ett äpple som till slut blev till. Det kanske kan passa någon gång bland mina ”Eva och Maria” bilder. Äpplet som symbol för kunskap, fruktbarhet och kvinnlighet.

 

20190111

Nu har det i all hast gått drygt tre år sedan jag sist skrev något på min hemsida. Mycket har hänt sedan sist förstås. Jag har bl a arbetat i Uppsala på Ebbagården som arbetsterapeut. Det har varit intressanta och utvecklande år med många möten. På Ebbagården bor fantastiska människor och det har varit en ära att få lära känna dem en smula.

Sedan december arbetar jag med Rödhaken igen. Planer finns att utveckla idéen med Leke-konst, dvs vackra och fantasifulla saker att leka med eller låta sig inspireras av om man är barn eller vuxen. Ännu så länge har jag tovat en sångpåse med sånger i form av små djur. Lilla Vilja är provanvändare, Vilja dotter till min kollega på Ebbagården.

Min plan är att allt tillverkas i återbrukade tyger, ekologiska tyger och att varje sak är unik. 

Inför konst-på-väg 2019 har jag tillverkat ett slags dockskåp med rum där olika scener ur ett kvinnoliv gestaltas. Ännu inte riktigt färdigt, så här der det ut för närvarande.

bild av dockskåp

 

20150615

I helgen har jag fått hjälp av Björn att lära mig uppdatera min hemsida själv. Det känns så bra att jag äntligen tagit ansvar för detta.

Nu ska jag försöka fylla denna blogg med tankar och information kring det som händer i min arbete med konst och kurser. Just idag har jag blivit tillfrågad om att ha en broderikurs på ABF i Stockholm i september.

Och i förra veckan blev jag inbjuden att inspirera i tovande i Oviksfjällen i augusti. Närmare bestämt i Arådalen där jag ställde ut konst med Mariatema för fem år sedan. Detta konstverk  ”Tempelgång” blev då kvar hos Gunilla Jansson, präst i Östersund.

tempelgang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *