Detalj av konst i tovad ull.

Välkommen till Rödhakens konst och kreativa kurser

Välkommen till min hemsida.

Mellan åren 2010 och 2019 har jag erbjudit skaparkurser i både färg-och form och diverse textila hantverk. Kurserna har ibland varit ett samarbete mellan mitt företag Rödhaken och olika aktörer som Folkuniversitet, kyrka och kommunens kulturverksamhet. Oftast har jag dock haft egna kursdagar.

Det senaste året har jag övergått till att inbjuda till Skapardagar. Sedan kom pandemin i vägen men till hösten hoppas jag att Skapardagarna kommer igång igen.

Jag deltar varje år i Tierps kommuns konst-på-väg, en jurybedömd konstrunda som äger rum varje påsk. Då gör jag om ateljén till galleri och ställer ut konst tillsammans med min man Björn Lundkvist. Sedan år 2000 har jag också medverkat i flera konstutställningar varje år, både separatutställningar och tillsammans med andra.

År 2019 sökte jag medlemskap i Uppsala konstnärsklubb och fr o m januari 2020 är jag en av fyra UKK- medlemmar i en projektgrupp där vi utforskar begrepp som har med den mänskliga faktorn ställd i relation till AI att göra. I slutet av oktober 2021 blir det vernissage på Galleri 1 och 2 i Uppsala.

Man kan besöka min ateljé för att se mina konstverk. Där säljer jag också textila konsthantverk som jag gör i mån av tid.