Om mig

evaportratt

Jag är född 1956 och bor i Örbyhus, Norduppland.

Jag är utbildad arbetsterapeut med specialistutbildning i bildterapi.

I min utbildning lärde jag mig förutom rehabiliterande behandling många olika hantverk och tekniker. Lusten att arbeta med mina händer och att dela skapandets glädje med andra har vuxit sig allt starkare genom åren.

De senaste åren har jag i huvudsak drivit mitt eget företag Rödhaken, konst och kreativa kurser.

Jag har dessa år anordnat och lett kurser både i egen regi och i samarbete med olika studieförbund. Jag har haft uppdrag kommunens kulturverksamhet, skapande skola och kultur i vården.  I samarbete med kyrkan har jag regelbundet bildverksamhet i retreat- och meditationssammanhang.

Hos mig finns ett brinnande intresse för och en egen erfarenhet av skapande som helande för kropp och själ. Jag tycker om att inspirera och locka fram den fantasi och leklust som finns hos oss alla. Det är naturligtvis också inspirerande att träffa trevliga kursdeltagare och dela ett stycke liv och erfarenhet.

Jag är också konstnär och för närvarande arbetar jag mest i textil, tovning och broderi bland annat. Under de senaste tio åren har jag haft flera utställningar.

Jag har själv gått i konstnärlig terapi i såväl bild som dans.

Min ambition är att dela med mig av min kunskap och erfarenhet av skapandets betydelse för välbefinnande och livsglädje.

Läs gärna mer om mitt konstnärskap och mitt liv i boken ” om konsten och livet” porträtt av 23 konstnärer i uppland av författaren Annika Berg-Frykholm. Till Annikas hemsida.